Club Natura este locul de întâlnire al copiilor creativi, loc în
care sunt liberi să creeze
împreună povești, filme și animații!

PROCESUL DE LUCRU

I.
CONCEPT

Proiectele Club Natura încep cu prezentarea tematicii anuale a workshop-ului.
În acest an, tema workshop-urilor noastre este ”Viitorul și Natura”.

SCENARIU ROLURI  STORYBOARD

În proiect este stabilirea conceptului:  filmului, documentarului sau animației. După ce copiii au găsit un concept care integrează armonios toate ideile, vor  trece la scrierea poveștii, apoi vor definitiva scenariul și vor realiza storyboard-urile.  În cazul filmului, copiii își vor împărți rolurile în proiect: regizor, cameraman, lumini sau pot alege să fie actori.

ROLURI STIL CROMATICĂ

Fiecare copil va avea câte un script cu partea lui de rol.  În cazul documentarului, își vor stabili rolurile în funcție de cerințele scriptului.  În cazul animației, vor alege tipul animației, stilul, paleta cromatică și vor contura personajele.

II.
FILMARE
ANIMAȚIE

În această fază se vor prezenta copiilor: camerele foto, aparatura video, creioanele, cariocile și cartoane pentru desen, uneltele, plastilina pentru modelaj și tehnicile specifice fiecărui domeniu.

SET-UP LUMINI CAMERE |
EXERCIȚII ACTING

În cazul filmului, copiii vor învăța cum se setează lumina, sunetul, camerele foto sau video; vor face exerciții de acting sau postură și exerciții de dicție. În pasul următor vor trece la repetiții, iar ulterior, după repetiția generală, vor filma.

SET-UP  ANIMAȚIE |
STOP MOTION


În cazul documentarului, după stabilirea pașilor care trebuie urmați în proiect și după definirea  personajelor, se va trece la filmare. În cazul animației, copiii vor realiza set-up-ul animației, vor desena personajele și fondurile, vor face fotografiile pentru animațiile de tip Stop-Motion sau pentru cele cu personaje din plastilină.

III. EDITARE

În această fază, după ce toate scenele au fost filmate, fotografiate sau desenate, se va trece în faza de post producție.  În faza de editare, copiii vor învăța elementele de bază ale procesării computerizate.

POST PRODUCȚIE |
EDITARE FOTO VIDEO

După ce toate scenele au fost filmate, fotografiate sau desenate, se va trece în faza de post producție. În această fază copiii vor învăța elementele de bază ale procesării computerizate. Copiii vor învăța să prelucreze o fotografie: să editeze culorile, să decupeze, să exporte pentru animație, vor întregistra și edita vocile.

ANIMAȚIE |
SOUND DESIGN

Copiii vor învăța să folosească programele pentru animație pentru animarea figurinelor. Dacă vor face un film, vor învăța cum să editeze video un material brut, noțiuni introductive de sound design și efecte speciale. Vor învăța despre generice, prezentări, intro/ extro film și modalități de exportare a filmului.

 

START înscriere workshop-uri

de film și animație !

 • copii 5 – 14 ani
• creatie proiecte comune
• tema VIITORUL si NATURA
• tehnică profesională
• metode interactive
• grupe mici în limba română
• grupe mici în limba germană
• profesori nativi
• locuri limitate
 
 
 
Multimedia ART
workshop bilingv (RO/ DE)
2 ore/ săptămână
4 workshop-uri/ lună
copii 5-14 ani
 
inscriere@contempora.ro
0735 019 810

PROGRAMUL Multimedia ART

Proiectul Club Natura – un concept educativ de dezvoltare creativă a copiilor prin realizarea unor proiecte multimedia comune.

Proiectul extrascolar bilingv (română/ germană) Club Natura este deschis copiilor cu vârste între 5 și 14 ani, indiferent de nivelul de studiu al limbii germane.

Prin participarea la cursuri, excursii și workshop-uri copiii vor experimenta: implicarea în dezvoltarea unui proiect comun, modalitățile de gestionare a resurselor necesare realizării acestuia și vor păși pe drumul care duce spre miezul tehnologiei sau creației din domeniul artei  multimedia. Copiii  își vor împărți rolurile în proiect, vor fi: scenariști, artisti, regizori, designeri sau specialiști în: imagine, montaj, instalații artistice, audio, coregrafie, etc.

Deoarece dorim ca dialogul multicultural să ofere copiilor noi experiențe, la realizarea proiectelor, copiii vor putea colabora cu invitați, artiști sau specialiști din mai multe domenii, din Romania și Germania.

Vă invităm să alegeți unul dintre workshop-urile Club Natura:
– Multimedia ART – workshop-uri (RO/ DE) în timpul anului școlar
animație, film, fotografie, sound design, ilustrație, artă, performance.
– Documentario – tabere (RO/ DE) și workshop-uri în vacanțele școlare
animație, film, fotografie, sound design, ilustrație, artă, performance.

Multimedia ART
Ianuarie- Iunie 2021
 
Luni
Grupa 1  (8- 12 ani) – lb. română
14.00 – 16.00 MULTIMEDIA ART – film, animație, artă, sound design (RO/DE)
Grupa 2 (12- 14 ani) – lb. română
16.15 – 18.15 MULTIMEDIA ART – film, animație, artă, sound design (RO/DE)
 
Marți
Grupa 3 (5- 7 ani) – lb. română
14.00 – 16.00 MULTIMEDIA ART – film, animație, artă, sound design (RO/DE)
Grupa 4 (5- 7 ani) – lb. română
16.15 – 18.15 MULTIMEDIA ART – film, animație, artă, sound design (RO/DE)
 
Miercuri
Grupa 5 (8- 12 ani) – lb. germană
14.00 – 16.00 MULTIMEDIA ART – film, animație, artă, sound design (RO/DE)
Grupa 6 (12- 14 ani) – lb. germană
16.15 – 18.15 MULTIMEDIA ART– film, animație, artă, sound design (RO/DE)
 
Joi
Grupa 7 (5- 7 ani) – lb. germană
14.00 – 16.00 MULTIMEDIA ART – limba germană conversațional/ pictură (RO/ DE)
Grupa 8 (5- 7 ani) – lb. germană
16.15 – 18.15 MULTIMEDIA ART– limba germană conversațional/ pictură (RO/ DE)
 
În cadrul cursurilor și workshop-urilor  Multimedia ART în proiectele noaste vom avea următoarele teme: protecția naturii, susținerea biodiversității, responsabilitatea pentru mediul înconjurător, dezvoltarea sustenabilă. Tema acestui an este “Viitorul și Natura”.
 

Acest proiect al Asociației Contempora a fost creat special pentru copiii care doresc să își lase imaginația liberă, care vor să intre în lumea multimedia și care abia așteaptă să își exerseze potențialul creativ, viziunea lor despre viitor fiind transpusă în scurte filme documentare și expoziții.

DOCUMENTARIO 1
workshop film fantasy

În luna august 2020, CLUB NATURA a organizat două workshop-uri bilingve (română/ germană) Documentario 1 și Documentario 2. Rezultatul a fost realizarea a două filme: DINCOLO DE VAL si documentarul NATURA
https://www.youtube.co/watch?v=ymR40tQKazs

DOCUMENTARIO 3
workshop film Sci-Fi

În perioada 4- 8 Ianuarie 2021, CLUB NATURA a organizat workshop-ul bilingv (română/ germană) Documentario 3.

Workshop-ul a fost deschis copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, indiferent de nivelul de studiu, sistemul de împărțire pe grupe permițându-ne integrarea copiilor cu un grad scăzut de cunoștințe de limbă germană cu cei care sunt la nivelul ”Avansat”. Timp de 5 zile, 8 ore/ zi, copiii au realizat un film SF cu tema ”Viitorul și natura”. Clubul nostru deține aparatură de înregistrare video profesională care a fostpusă în slujba proiectelor gândite și realizate de copii. Copiii își vor împărți rolurile în proiect, vor fi artisti, regizori, designeri sau specialiști în imagine, montaj, instalații artistice, audio, coregrafie, muzică, etc. Proiectul Documentario a fost creat special pentru copiii care doresc să își lase imaginația liberă și care care vor să să își exerseze potențialul creativ, viziunea lor despre viitor fiind materializată într-un film. În vederea respectării regulilor CoVid-19 impuse de autorități, locurile au fost limitate la 10 copii, împărțiți în două grupe. Prin participarea la proiectele noastre, copiii vor experimenta implicarea în dezvoltarea unui proiect comun, modalitățile de gestionare a resurselor necesare realizării acestuia și vor păși pe drumul care duce spre nucleul tehnologiei sau creației din domeniul artei multimedia.
 
https://www.youtube.com/watch?v=gjxw3SsL9vg
 

 

X-MASS VLOG
workshop Christmass
Art and Crafts

Club Natura a organizat în perioada 14- 18 Decembrie2020, un workshop off-line cu tematică de sărbători.
La acest workshop au fost invitați copii cu vârste între 5 și 10 ani.

– Xmass art and craft
– 4 ore/ zi, 14,00 – 18,00, luni- vineri
– materiale reciclabile
– workshop de vlogging
– înregistrări video cu realizarea materialelor
 
 

 

ACTIVITĂȚI
CLUB NATURA

În cadrul workshop-urilor CLUB NATURA dorim să facilităm interacțiunea copiilor cu arta prin: film (scenariu, storyboard, stabilirea distribuției, filmare, postprocesare computerizată), artă plastică și animații. Descoperirea celor mai interesante lucruri despre natură, despre păstrarea echilibrului ecosistemului, explorarea pădurilor din jurul Bucureștiului, construirea unui adăpost, învățarea tehnicilor de supraviețuire sunt doar câteva dintre activitățile conexe ale clubului.