creative workshops for kids​

club bilingv RO/ DE pentru copii (6-14 ani)
SHORTS FILMS & MULTIMEDIA ART

Creative Workshops

Asociația Contempora, fascinată de lumea ideilor copiilor, lansează noul proiect Club Natura – un concept educativ de dezvoltare creativă a copiilor, prin realizarea unor lucrări multimedia cu tema “Natura și viitorul posibil”.

Proiectul extrascolar bilingv (română/ germană) Club Natura este deschis copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, indiferent de nivelul de studiu al limbii germane.

Prin participarea la cursuri, excursii și workshop-uri copiii vor experimenta: implicarea în dezvoltarea unui proiect comun, modalitățile de gestionare a resurselor necesare realizării acestuia și vor păși pe drumul care duce spre miezul tehnologiei sau creației din domeniul artei  multimedia. Copiii  își vor împărți rolurile în proiect, vor fi: artisti, regizori, designeri sau specialiști în: imagine, montaj, instalații artistice, audio, coregrafie, muzică, etc.

La realizarea proiectelor, copiii vor colabora cu invitați, artiști sau specialiști din mai multe domenii, din Romania și Germania, deoarece dorim ca dialogul multicultural să ofere copiilor noi experiențe.

VIITORUL ȘI NATURA

În cadrul cursurilor și workshop-urilor vor fi introduse următoarele teme: protecția naturii, susținerea biodiversității, responsabilitatea pentru mediul înconjurător și conceptul de dezvoltare sustenabilă.

Acest proiect al Asociației Contempora a fost creat special pentru copiii care doresc să își lase imaginația liberă, care vor să intre în lumea multimedia și care abia așteaptă să își exerseze potențialul creativ, viziunea lor despre viitor fiind transpusă în scurte filme documentare și expoziții.

Vă invităm să veniți alături de noi în VIITOR!

Club Natura

ACTIVITĂȚI din cadrul workshop-urilor CLUB NATURA: realizarea unui film, interacțiunea cu arta, aprofundarea tehnicilor foto/ video – nivel începător, descoperirea unor lucruri interesante despre natură, păstrarea echilibrului ecosistemului, explorarea pădurilor din jurul Bucureștiului, construirea unui adăpost, învățarea tehnicilor de supraviețuire. În toate aceste workhop-uri respectăm cu strictețe regulile de igienă și distanțare impuse de autorități.

Multimedia Art

De-a lungul întregului an școlar,
workshop-urile MULTIMEDIA ART vor
avea un program zilnic, de luni până vineri, între orele 14.00 și 18.00,
în serii de câte două ore/ workshop.
Copiii vor putea să aleagă tipul de proiect în care doresc să se implice: film, animație, multimedia art, robotică.Documentario

Activitățile din timpul vacanțelor școlare sunt grupate sub denumirea DOCUMENTARIO, au un caracter urban si se desfășoară în workshop-uri de câte o săptămână, câte 8 ore/ zi. Activitățile DOCUMENTARIO se desfășoară în natura din jurul București-ului: în pădure sau în delta urbană și în studioul de înregistrări audio/ video/ foto. Urmăriți filmele realizate de copii pe canalul nostru de youtube: ASOCIATIA CONTEMPORA. Primul film realizat de copii este ”Dincolo de Val” îl puteți accesa pe link-ul:
https://www.youtube.com/watch?v=ymR40tQKazs