noutăţi

CONTEMPORA 2013 - editia a 6-a Bucuresti - Art Festival


14 - 27 iunie 2013Vernisaj Contempora 5 - Constanta


Vernisajul expozitiei Contempora 5 Constanta va avea loc in
26 august 2012 | ora 19.00 | Hotel PalaceVernisaj Contempora 4 - Stanford

Comunicat de Presa


Vernisaj Contempora 4
21 iunie 2012 | ora 12.30 | UNAgaleria
Str. Gen. Budisteanu, nr.10

CALLING Contempora 4 - Stanford

Comunicat de Presa


Contempora - Expozitia Tinerilor Artisti, a fost invitata sa participe cu o selectie de filme experimentale de arta la "Romanian Film Festival at Stanford".
Festivalul va avea loc in perioada 24- 29 aprilie 2012.


Asteptam propunerile voastre pana in 5 martie 2012 pe adresa: inscriere@contempora.ro.
Pe langa formular trebuie sa trimiteti prin transfer si filmul propus.
Filmele selectionate vor fi subtitrate in limba engleza.

Lista cu filmele selectionate va fi afisata in 7 martie 2012 pe:
www.contempora.ro si pe
http://www.facebook.com/pages/Contempora/183459205073624


Romanian Film Festival at Stanford

After the collapse of the communist regime in 1989, Romania's state funded film industry underwent a dramatic transformation. Faced with newly found freedom, but scarce funding, Romanian filmmakers were quick to adapt to capitalist realities. Alongside well established names, a whole new generation of filmmakers emerged which brought a wealth of fresh stories to the big screen. Their innovative films were inspired by a variety of sources: real life events, literary adaptations, theater plays. Many emerged as original screenplays. The funding environment also changed significantly: some films are privately funded or produced with the help of government grants, while others are international co-productions.

http://www.rofilmfestival.com

 

8 februarie 2012

Comunicat de Presa

Contempora3
vernisajul expozitiei tinerilor artisti
 
Apa de ploaie
lansare carte si album
 
Dresoarea de fantome
premieră – după un text de Ion Băiesu
 
locul evenimentului:
Club A, str. Blănari nr. 14, sector 3, Bucuresti
 
vernisajul expozitiei Contempora 3 :    12 februarie 2012 – ora 17.30
expozitie deschisă între 12 februarie si 11 martie 2012
www.contempora.ro
http://www.facebook.com/events/154588344653295/
 
lansare de carte si album "APA DE PLOAIE":
12 februarie 2012 – ora 17:30
versuri de      Anca Oprescu
compozitor     Walter Dionisie
invitati:         Alexandra Usurelu, Nicu Nicusor, Iolanda Boban.
http://www.facebook.com/pages/Apa-de-Ploaie/210357152380053?sk=info
 
premiera piesei de teatru "Dresoarea de fantome" :
12 februarie 2012 – ora 19.00
piesă scrisă după un text de Ion Băiesu
în distributie: Daniela Moldovan, Traian Tudorică, Marius Păunescu;
regia: Mihaela Boboc Manea
http://www.facebook.com/events/366297566730641/


 

Parteneri:                             Club A, Asociatia Culturala Danae, Sala Palatului, Blue Buffalo, UNArte

Parteneri media:

Kamikaze, Ring, Sofresh, Be Where, The Gig, Centrul Vechi, Veioza arte, Litera, 9am news, wypestreet.ro, musichat.ro, Diseara, You Mago, 25h.ro, b365.ro,buburesteni.ro, inoras.ro, Divercity Café, iConcert.ro, Hipmag, Ciao, anyplace.ro, Radar, muzica9.ro, Tonight.eu, supermuzica.net, Vin si eu, Best Music, Urbo.ro,CZB,timpultau.ro, pubbing, studentie.ro, urban.ro, metropotam.ro, Romania Businnes Insider, Tilllate.ro, Looms, port.ro

Contempora3

Contempora este un spatiu expozitional dedicat tinerilor artisti români din diferite ramuri ale artei. Contempora se defineste ca un proiect complex, care isi propune sa promoveze arta tânara româneasca. In cea de-a 3-a editie, Contempora ne propune un colaj, in care veti putea regasi diverse forme de arta vizuala: pictura, grafica, ilustratie, arta urbana, fotografie, design, arhitectura. Prin demersul sau de facilizare a conexiunii inter-arte, Contempora ofera o viziune unitara asupra artei contemporane românesti, aflata intr-o reala evolutie. Lucrarile din expozitie sunt realizate de catre tinerii artisti români a caror valoare nu a fost inca popularizata pe scara larga. Asadar, Contempora aduce aceste lucrari mai aproape de public, expunându-le in spatii neconventionale.
Proiectul Contempora acceseaza publicul concertelor de muzica simfonica, jazz, soft music, pieselor de teatru, festivalurilor sau publicul marilor evenimente culturale.
In luna septembrie 2011, prin amabilitatea Domnului Director General Lucian Catalin Iliescu, prin proiectul sau de largire a ariei culturale a Salii Palatului, tinerii artisti români au fost sustinuti in demersul lor artistic. Sala Palatului si agentia de publicitate Blue Buffalo, in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arta au organizat prima expozitie Contempora. Expozitia a fost vizitata de un numeros public format din spectatorii concertelor care au avut loc in cadrul Festivalului International George Enescu.
Pe intreaga perioada de sarbatori a anului 2011, Sala Palatului a fost gazda concertelor stagiunii de iarna, dar
si a celei de-a 2-a editii Contempora.
La inceputul anului 2012, Expozitia Tinerilor Artisti Contempora, a primit din partea Asociatiei Culturale Danae, invitatia de a se alatura proiectului sau teatral “Dresoarea de fantome”. Alaturându-se acestui eveniment, Contempora vine in contact direct, atât cu un public iubitor de cultura, cât si cu tânarul public al evenimentelor desfasurate in Club A.

 Artistii care vor expune in expozitia Contempora 3 sunt:

Adela Lupu
Alexandru Marinica
Alexandra Tataru
Alexandra Terzi
Alexandra Vacaroiu
Andreea Jurj
Corina -Laura Nae
Daniel Djamo
Dia Iacob
Ilinca Seda Lazarescu
Ioana Iulia Negru
Ioana Pioaru
Levente Lázár
Magda Radu
Maria Fülöp
Marta Popescu
Rare
s Dragoiu
Regele Ionescu
Robert Matei
Sebastian Apostol
Valentina Buz
Vizi Géza
Vlad Matei Stanciu

Vernisajul Expozi
tiei Tinerilor Artisti Contempora3 va avea loc in Club A, in 12 februarie 2012, la ora 17:30. Expozitia va fi deschisa pâna in 11 martie 2012. Intrarea este libera.

Apă de Ploaie

În cadrul vernisajului va avea loc lansarea volumului de versuri si a albumului “Apă de ploaie” al poetei Anca Oprescu si al compozitorului Walter Dionisie. Invitati speciali: Alexandra Usurelu, Nicu Nicusor si Iolanda Boban. Inspirat de versurile cuprinse în volumul de debut „Apă de Ploaie”, Editura Innocentia, Iasi 2011, al poetei Anca Oprescu, compozitorul Walter Dionisie îsi lansează un album de autor, purtând acelasi titlu, ce cuprinde opt cântece în premieră absolută. Muzica si poezia urmează o linie luminoasă, senzuală, spre esentă si simplitate. Iesind din tiparele si bravada muzicii si literaturii actuale, „Apă de Ploaie” este o poveste despre om, ce merită să fie aflată si trăită de către oameni.
Lansarea albumului si a volumului de versuri este un eveniment marca Global Human Recovery.
Atât coperta albumului cât si cea a volumului de versuri sunt două din cele trei părti ale tabloului “Apă de Ploaie”, care apartine pictoritei Elena Albu.
Concertul se va desfăsura începând cu ora 17.30.
Intrarea este liberă.

Dresoarea de fantome 

Autorul piesei “Dresoarea de fantome”, prin parabola propusa, te obliga la o intelegere creativa a textului sau. Cu un umor cinic si inconfundabil, Ion Baiesu reuseste sa creeze o atmosfera tensionata intre personajele piesei sale. In "castelul" unde bântuie fantomele sistemului concentrationar, dresoarea-dictator calca cu bestialitate, in modul cel mai aberant si primitiv cu putinta, totul in picioare. Ea incearca sa dreseze constiinte, este paranoica, crede ca dincolo de orice spatiu si timp isi poate afilia ideile si principiile unei ideologii pe care o slujeste obedient si fara discernamânt. Dresoarea isi impune punctul de vedere chiar si in fata unor biete fantome. In jalnicul si halucinantul sau demers, ea se izbeste de un paznic analfabet, devenit un fel de inger pazitor al celor ce ar urma sa fie spalati pe creier. Este o lupta inegala intre raul dezlantuit si binele incarcerat.

Antagonism tragic, inspirat parca din evenimente actuale. Asasinii-dresori de constiinte umbla printre noi in libertate, chiar la scara istoriei imediate, nu numai a celei trecute, incercând sa afecteze constiinta si libertatea de exprimare a individului. Fiorii reci ai raului absolut devin senzatii cât se poate de reale. O concluzie se desprinde clar: avem nevoie fiecare de câte un paznic.

Dimensiunile timp, spatiu si senzatiile tulburatoare date de textul lui Ion Baiesu, sunt liniile de forta ale piesei.
Prin interpretarea de exceptie a piesei "Dresoarea de Fantome", actorii creaza un impact emotional deosebit asupra spectatorului.
Regizorea Mihaela Boboc Manea propune inserarea in spectacol a unor pasaje muzicale live la chitara electrica, intr-o interpretare originala, de la jazz la rock.
Solutiile scenografice minimaliste completeaza tabloul general, facând ca piesa lui Ion Baiesu sa capete noi valente stilistice, potentate si de includerea in proiect a expozitiei tinerilor artisti români Contempora.
Va asteptam la premiera piesei "Dresoarea de Fantome" de Ion Baiesu, care va avea loc duminica, 12 februarie, ora 19, in Club A – str. Blanari nr. 14, sector 3, Bucuresti.

Reprezentatiile vor avea loc in urmatoarele zile de duminica:

12 februarie 2012, ora 19.00, Club A - premiera
19 februarie 2012, ora 19.00, Club A
26 februarie 2012, ora 19.00, Club A
4 martie 2012 ora 19.00, Club A si
11 martie 2012 ora 19.00, Club A.

Intrare: 10 lei/ pers. (PENTRU PTESA DE TEATRU)

Va asteptam!
Corina-Laura Nae
Coordonator Proiect Contempora
0730052872

28.11.2011
COMUNICAT DE PRESA
Corina-laura Nae
PR & Curator Contempora

Vernisaj Contempora 2 - expozitia tinerilor artisti
Sala Palatului – Sala Coloanelor 28.11.2011, ora 18.00
expozitie deschisa în perioada: 28.11.2011 – 28.11.2012

Contempora este un spatiu expozitional dedicat tinerilor artisti români din diferite ramuri ale artei. Contempora se defineste ca un proiect interdisciplinar, care îsi propune sa promoveze arta tânara româneasca. Fiind la a 2-a editie din acest an, Contempora propune un colaj în care veti putea regasi diverse forme de arta vizuala: pictura, grafica, ilustratie, arta urbana, fotografie, arta video, design, sculptura, sticla, metal. Prin demersul sau de facilizare a conexiunii inter-arte, Contempora ofera o viziune unitara asupra artei contemporane românesti, aflata într-o reala evolutie. Lucrarile din expozitie sunt realizate de catre tinerii artisti români a caror valoare nu a fost înca popularizata pe scara larga. Asadar, Contempora aduce aceste lucrari mai aproape de public, expunându-le în spatii neconventionale, care nu au întotdeauna destinatii clar definite ca sali expozitionale.

Contempora se lanseaza, în Sala Coloanelor – Sala Palatului – Bucuresti, luni 28 noiembrie 2011, ora 18. Expozitia va fi deschisa publicului pana in 28 ianuarie 2012, între orele 10 si 18.
Plasându-se cu aceasta expozitie pe teritoriul mediului muzical, Contempora spera sa faciliteze accesul publicului meloman la cele mai noi practici creative din diferite categorii ale artelor vizuale. Alaturarea dintre mediul muzical si cel vizual va simplifica relatia dintre cele doua sfere artistice si va contribui la o mai buna receptare de catre public a tendintelor artistice actuale. Contempora prezinta în expozitia sa din acest an, lucrari care integreaz temele propuse de artistii din diferite domenii de exprimare vizuala, într-o tema unica: arta tânara româneasca contemporana. În sustinerea demersului artistic de strapungere a barierelor si a preconceptiilor, Contempora doreste ca principalii sai aliati sa fie: expresivitatea, naturaletea si originalitatea artei tinere românesti. Prin alaturarea a acestor lucrari, Contempora se va constitui într-un laborator artistic activ care va promova tinerele valori ale artelor vizuale din România. Contempora ramâne un eveniment deschis oricaror asocieri artistice si spera, ca prin gestul sau, sa deschida un nou spatiu propriu dialogului între formele de limbaj artistic.
Va invitam sa va alaturati si sa sustineti demersului artistic al tinerei generatii de artisti români.
 

06.09.2011
Vizionare filme

Contempora 2011 expoziţia tinerilor artişti români

va invita la vizionarea filmelor care fac parte din selectia 2011. Proiectia va avea loc in Sala Palatului – Sala Coloanelor – etaj 2, miercuri 07.09.2011 incepand cu ora 16.00.
 

Comunicat de presă din  30.08.2011

nume eveniment            Contempora 2011

Expoziţia Tinerilor Artişti Români

data vernisajului             03.09.2011 - ora 19.00

locul expozitiei               Bucureşti, Sala Palatului, Sala Coloanelor - et.2

organizatori                   Sala Palatului, Blue Buffalo

partener                        Universitatea Naţională de Arte Bucureşti

Sâmbătă, 3.09.2011, va avea loc în Bucureşti, SalaPalatului - Sala Coloanelor (etaj 2) vernisajul expoziţiei de artă contemporană Contempora 2011. Expoziţia va fi deschisă publicului, între 3 şi 23 septembrie 2011, între orele 10 şi 18.

descarcă pdf-ul de   aici ! 

19.08.2011
Declaraţie de presă

Contempora 2011
expoziţia tinerilor artişti români

descarcă pdf-ul de
  aici ! 

Contempora este un spaţiu expoziţional dedicat exclusiv tinerilor artişti români din diferite ramuri ale artei. Contempora se defineşte ca un proiect interdisciplinar, care îşi propune să promoveze arta tânără românească. În această expoziţie se regăsesc diverse forme de artă vizuală: pictură, grafică, ilustraţie, artă urbană, fotografie, artă video, design, sculptură, sticlă, metal.
Prin demersul său de facilizare a conexiunii inter-arte, Contempora oferă o viziune unitară asupra artei contemporane româneşti, aflată într-o reală evoluţie.
Lucrările din expoziţie sunt realizate de către tinerii artişti români a căror valoare nu a fost încă popularizată pe scară largă. Aşadar, Contempora aduce aceste lucrări mai aproape de public,
expunându-le în spaţii neconvenţionale, care nu au întotdeauna destinaţii clar definite ca
săli expoziţionale.
În acest an, Contempora se lansează în Bucureşti, în Sala Coloanelor din Sala Palatului, în paralel cu Festivalului „George Enescu”: 2-25 septembrie 2011.
Plasându-se cu această expoziţie pe teritoriul mediului muzical, Contempora speră să faciliteze accesul publicului meloman la cele mai noi practici creative din diferite categorii ale artelor vizuale. Alăturarea dintre mediul muzical şi cel vizual va simplifica relaţia dintre cele două sfere artistice şi va contribui la o mai bună receptare de către public a tendinţelor artistice actuale.

Contempora prezintă în expoziţia sa din acest an, lucrări care îşi propun să integreze temele
propuse de artiştii din diferite domenii de exprimare vizuală, într-o temă unică: arta tânără românească contemporană.
În susţinerea demersului artistic de străpungere a barierelor şi a preconcepţiilor, Contempora doreşte ca principalii săi aliaţi să fie: expresivitatea, naturaleţea şi originalitatea artei tinere româneşti.

Prin alăturarea a acestor lucrări, Contempora se va constitui într-un laborator artistic activ
care va promova tinerele valori ale artelor vizuale din România.
Contempora rămâne un eveniment deschis oricăror asocieri artistice şi speră, ca prin gestul său, să deschidă un nou spaţiu propriu dialogului între formele de limbaj artistic.

18.08.2011
Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 3 septembrie 2011 ora 19:00 în Bucureşti Sala Palatului-Sala Coloanelor.

Intrarea este liberă.
Magda Radu                 Natura Vie