suport

Organizator: Asociatia CONTEMPORA
Parteneri: Agenţia de Publicitate Blue Buffalo
Printing Center
Universitatea Naţională de Arte
Sala Palatului
Hotel Palace Constanta
Club A
UnaGaleria
Parteneri media:
Metropotam
7 SERI
TVR


partener partener

 

Vă invităm să susţineți Asociația CONTEMPORA, virānd 2% din impozitul anual pe venit!

Asociația CONTEMPORA - CIF 31433179, Piraeus Bank-Sucursala Bălcescu RO21 PIRB 4244 7384 4700 1000.

Direcționează 2% pentru promovarea tinerilor artisti romāni!

Completați formularul 230 (download de aici), printați-l īn 2 exemplare și depuneți-l la Administrația Financiară de care apartineți pānă īn 25 mai.  CLICK AICI pentru download .PDF cu instructiuni completare formular.


 Asociaţia CONTEMPORA

 Asociația Contempora promovează arta ce īnsotește omul contemporan īn periplul său alert prin cotidian.  Tinerii artiști promovați și susținuți īn primele lor demersuri artistice de către Asociația Contempora, au nevoie de spații de expunere a lucrărilor de artă, de o mai bună vizibilitate și de o campanie de imagine bine gāndită și orientată către interesul artiștilor. Īn acest scop, Asociația Contempora şi-a propus să susțină acești tineri artiști prin organizarea de expoziții colective īn cadrul cărora aceștia să expună lucrări din toate domeniile artei: pictură, grafică , sculptură, lucrări de artă din sticlă, ceramică, metal, instalaţii, foto, video, grafic design, design, design vestimentar sau de obiect și arhitectură. Producția cataloagelor de artă și a materialelor de promovare a talentului artistic al tinerilor sunt doar cāteva dintre activitățile asociației Contempora.  Arta expusă īn spaţii neconvenţionale, departe de critica riguroasă, de abordările formale, dar aproape de un public avid de prospeţime, de un public versatil, ce poate găsi un minunat loc de popas īn preajma culorii, formei, cuvāntului şi sunetului, atāt īn lumina generoasa a Sălii Coloanelor din incinta Sălii Palatului,  īn săli de expoziții dar și īn penumbra intimă din cluburi. Contempora accesează publicul concertelor de muzică simfonică, jazz, soft music, publicul pieselor de teatru, festivalurilor sau publicul marilor evenimente culturale.  Īn luna septembrie 2011, prin proiectul de lărgire a ariei culturale a Sălii Palatului, tinerii artişti romāni au fost susţinuti īn demersul lor artistic. Sala Palatului şi agenţia de publicitate Blue Buffalo, īn parteneriat cu Universitatea Natională de Artă au organizat prima expoziţie Contempora. Expoziția a fost vizitată de un numeros public format din spectatorii concertelor care au avut loc īn cadrul Festivalului Internaţional George Enescu. Īn luna decembrie 2011, Sala Palatului a fost gazda concertelor stagiunii de iarnă şi a celei de-a 2-a ediţii Contempora. Alături de artele vizuale, teatrul, muzica si poezia transcend convenţiile culorii, sunetului, sensurilor şi converg īntr-un punct īn care arta se īntoarce īn locul din care a pornit, īn viaţa.  Īn cele 5 ediții CONTEMPORA, expoziția tinerilor artiști a avut, īn total, 94 de participanți:

Ada Muntean

Adela Lupu

Adrian Mihaiu

Adrian Pīrvu

Agata Maria Tabacu

Alexandra Tătaru

Alexandra Terzi

Alexandra Văcăroiu

Alexandru Marinică

Alexandru Sahlean

Alina Marinescu

Ana Duţia

Ana Rugescu

Ana-Maria Terzi

Anca Alina

Andra Antonescu

Andra Elena Pavel

Andra Nacu

Andreea Jurj

Andreea Mihaiu

Andrei Geambaşu

Andrei Spirache

Antoaneta Tică

Carmen Mateiu

Casandra Pop

Cătălina Vasilescu

Claudiu Grozea

Constantin Rusu

Corina Laura Nae

Corina Marin

Corina Raiciu

Cornelia Popa

Costina Ioana Chisarău

Cristian Nichita

Cristina Ivan

Daniel Djamo

Daniela Vārlan

Dia Iacob

Diana Toader

Dragoș Bardac

Dragoş Turda

Echipa Prispa

Elena Nicoleta Albu

Florentin Sīrbu

Gabi Stamate

Iana Bădescu

Ilinca Seda Lăzărescu

Ioana Ciolea

Ioana Iulia Negru

Ioana Pioaru

Irina Epifan

Laura Ungureanu

Levente Lįzįr

Lidia Nicolae

Liliana Zaharia

Liviana Popa

Liviu Epuraș

Madi Andronic

Magda Radu

Manta Șerban Teodor

Maria Bretan

Maria Fülöp

Mariana Constantinescu

Marina Oprea

Marius Burhan

Marius-Tudor Stoian

Marta Popescu

Mădălina Andronic

Medeea Nămoloșanu

Mihaela Ghiţă

Mihai Alexandru Mihail

Nicoleta Moise

Oana Stanciu

Raluca Croitoru

Rareș Drăgoiu

Regele Ionescu

Regina Ionescu

Robert Matei

Sabina Irina Chipară

Samira Sarah Natour

Sasha Daria

Sebastian Apostol

Sevan Szekely

Silvia Olteanu

Ștefan Bandalac

Tina Dumbrăvician

Tina Escu

Tudor Jurgiu

Valentina Buz

Valeria Anghelache

Valeriu Cătălineanu

Vizi Géza

Vlad Bolborea

Vlad Matei Stanciu


După primele două ediţii, desfăşurate cu succes īn Sala Coloanelor a Sălii Palatului, Contempora, reunind un numar de 73 tineri artişti īsi schimba unghiul şi lumina de expunere īn Clubul Arhitecturii. 
Binecunoscut de multe generaţii ca fiind un loc generos cu evenimentele culturale, Club A pune la dispoziţia celor 23 artişti un spaţiu inedit. 
La īnceputul anului 2012, Expoziţia Tinerilor Artişti Contempora, a primit din partea Asociaţiei Culturale Danae, invitaţia de a se alatura proiectului său teatral “Dresoarea de fantome” de Ion Baieşu. Alaturāndu-se acestui eveniment, Contempora vine īn contact direct, atāt cu publicul iubitor de artă teatrală, cāt şi cu tānarul public al evenimentelor desfaşurate īn Club A. Autorul piesei “Dresoarea de fantome”, Ion Baieşu, prin parabola propusa, te obligă la o īnţelegere creativă a textului său. Cu un umor cinic şi inconfundabil, autorul reuşeste să creeze o atmosferă tensionată īntre personajele piesei sale.  Soluţiile scenografice minimaliste completează tabloul general, iar piesa lui Ion Baieşu dobāndeşte noi valenţe stilistice, potenţate şi de includerea īn proiect a expoziţiei tinerilor artişti romāni Contempora. Acestui proiect i s-a alăturat lansarea volumului de versuri al poetei Anca Oprescu şi a ablumului muzical “Apa de Ploaie” al compozitorului Walter Dionisie. Invitaţii acestui eveniment: Alexandra Uşurelu, Nicu Nicuşor si Iolanda Boban au completat paleta muzicală cu tuşele lor pline de sensibilitate. Muzica şi poezia urmează o linie luminoasă, senzuală, spre esenţă şi simplitate.  Ieşind din tiparele şi bravada muzicii şi literaturii actuale, „Apa de Ploaie” este o poveste despre om, ce merită să fie aflată şi traită de către oameni.  Atāt coperta albumului cāt şi cea a volumului de versuri sunt două din cele trei părţi ale tabloului “Apa de Ploaie”, care aparţine pictoriţei Elena Albu. 

Ediția a 4-a Contempora a constat dintr-o selecție de filme experimentale de artă care au fost propuse Festivalului de Film de la Stanford.

Ediția a 5-a Contempora a avut loc īn Constanța, īntr-un minunat spațiu expozițional pus la dispoziție de Hotelul Palace.
Īn ziua de azi, īn care omul abia ţine pasul cu prezentul, promovarea artei şi a tinerilor artişti, īnseamnă mai mult decāt efortul de a aduce publicul īn spaţiile binecunoscute şi uzate de expunere, īnseamnă a aduce īnsaşi arta, īn toate formele ei, aproape de public.  
Contempora nu se vrea a fi doar un loc ori doar un fapt de cultura, ci şi o stare, pe care publicul sa şi-o īnsuşeasca şi s-o poarte īn tumultul cotidian. 

 Vă invităm să vă alăturați demersului nostru de susținere a tinerilor artiști romāni!

 

Magda Radu        Detaliu Bucatarie