PHOTO GALLERY

SCENARIU ROLURI  STORYBOARD

În proiect este stabilirea conceptului:  filmului, documentarului sau animației. După ce copiii au găsit un concept care integrează armonios toate ideile, vor  trece la scrierea poveștii, apoi vor definitiva scenariul și vor realiza storyboard-urile.  În cazul filmului, copiii își vor împărți rolurile în proiect: regizor, cameraman, lumini sau pot alege să fie actori.

ROLURI STIL CROMATICĂ

Fiecare copil va avea câte un script cu partea lui de rol.  În cazul documentarului, își vor stabili rolurile în funcție de cerințele scriptului.  În cazul animației, vor alege tipul animației, stilul, paleta cromatică și vor contura personajele.

SET-UP LUMINI CAMERE |
EXERCIȚII ACTING

În cazul filmului, copiii vor învăța cum se setează lumina, sunetul, camerele foto sau video; vor face exerciții de acting sau postură și exerciții de dicție. În pasul următor vor trece la repetiții, iar ulterior, după repetiția generală, vor filma.

SET-UP  ANIMAȚIE |
STOP MOTION


În cazul documentarului, după stabilirea pașilor care trebuie urmați în proiect și după definirea  personajelor, se va trece la filmare. În cazul animației, copiii vor realiza set-up-ul animației, vor desena personajele și fondurile, vor face fotografiile pentru animațiile de tip Stop-Motion sau pentru cele cu personaje din plastilină.

POST PRODUCȚIE |
EDITARE FOTO VIDEO

După ce toate scenele au fost filmate, fotografiate sau desenate, se va trece în faza de post producție. În această fază copiii vor învăța elementele de bază ale procesării computerizate. Copiii vor învăța să prelucreze o fotografie: să editeze culorile, să decupeze, să exporte pentru animație, vor întregistra și edita vocile.

ANIMAȚIE |
SOUND DESIGN

Copiii vor învăța să folosească programele pentru animație pentru animarea figurinelor. Dacă vor face un film, vor învăța cum să editeze video un material brut, noțiuni introductive de sound design și efecte speciale. Vor învăța despre generice, prezentări, intro/ extro film și modalități de exportare a filmului.

 

ACTIVITĂȚI
CLUB NATURA

În cadrul workshop-urilor CLUB NATURA dorim să facilităm interacțiunea copiilor cu arta prin: film (scenariu, storyboard, stabilirea distribuției, filmare, postprocesare computerizată), artă plastică și animații. Descoperirea celor mai interesante lucruri despre natură, despre păstrarea echilibrului ecosistemului, explorarea pădurilor din jurul Bucureștiului, construirea unui adăpost, învățarea tehnicilor de supraviețuire sunt doar câteva dintre activitățile conexe ale clubului.

Desenul, ilustrația și pictura sunt cele mai iubite activități ale copiilor clubului nostru.

Lia a desenat, scanat și apoi a vectorizat animalele care apar în filmul SNIK – o animație realizată în întregime de copii!