Asociația Contempora CIF 31433179 cont RO21 PIRB 4244 7384 4700 1000 - First Bank sucursala Victoria

Donația oferită este expresia dorinței dumneavoastră de a contribui în mod direct la susținerea educației vizuale a copiilor și la promovarea tinerilor artiști români implicați în proiectele Asociației Contempora. SUSȚINEȚI proiectele Asociației Contempora!

PENTRU PERSOANE FIZICE

Puteți să directionaţi 2% din impozitul către stat, spre Asociaţia Contempora.


Contribuabilii, persoane fizice, pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând pana la 2% din impozitul pe venitul anual datorat statului, conform art. 57 alin. (4) și art. 84 alin. (2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 138/2004 pentru modificarea şi completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 şi aplicată prin Legea nr. 163/2005.


Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entităţile nonprofit care funcţionează conform O.G. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.


Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donaţie şi nu reprezintă o sponsorizare, este vorba de o sumă datorată statului (ca impozit) dar asupra căreia puteți decide modul şi cui va fi ea alocată.


2% NU înseamnă costuri suplimentare pentru contribuabil, ci o parte din ceea ce oricum statul vă va lua.


Cu alte cuvinte, în loc ca statu să ia 100%, primeşte de la dvs. doar 98%, iar restul de 2% îl direcţionează acolo unde îi spuneţi dvs.

Puteți să donați orice sumă doriți lunar, ocazional sau anual în contul Asociației Contempora pentru susținea proiectelor creative dezvoltate. Fără sprijinul financiar oferit de Dumneavoastră, multe dintre activităţile Asociației Contempora nu ar putea avea loc.

PENTRU FIRME

Puteți să încheiaţi un contract de sponsorizare cu Asociaţia Contempora şi vă puteți deduce 20% din impozitul pe profit datorat statului, în limita a 3% din cifra de afaceri a companiei. (art. 31 alin. 4 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal)

Practic, acest lucru înseamnă că platiţi impozitul diminuat cu contravaloarea sponsorizărilor din anul respectiv.
Puteți să direcționați 3,5 % din impozitul pe venit către Asociaţia Contempora. Din 2020 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit.

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru susținea programelor creative destinate copiilor și tinerilor artiști români.

Mulțumim companiilor partenere pentru sprijin!


VĂ MULȚUMIM!